Saturday, November 24, 2012

program selamatkan GAZA

semalam berlansung yer program 
Selamatkan GAZA
penglibatan daripada pelbagai universiti
di bawah kelab Karisma
UTeM menghantar wakil seramai 120 org 
ke Universiti Malaya
program ini sangat menarik 
memberi keinsafan
kesedaran
rasa ingin membantu saudara kita yang dalam ketakutan
derita akan seksaan
kami mendoakan mereka 
suatu hari nanti akan dapat kebahagiaan bagi mereka..

Monday, November 12, 2012

friend 4ever..


hope to be like this forever..
love our friendship
take care our friendship
remember about friendship
give some advise when someone of our friend make some wrong
always beside our friend
to kind with our friend
think positive about friend
show the good attitude to our friend
be nice to relay..
support our friend
 

Wednesday, October 31, 2012

thanks a lot frend,,..

krik...krik..krik..
malu bole x..
tak pernah dalam hidup jagi begini..
FANTASTIC beb..
the best la member2 aq yang kat UTeM nie..
Kenakan aq kaw..kaw punya laaa..
birthday sape selamat???
mesti ada prank punya laa..
life must be wonderful and enjoy..
tak pasal2 hari dapat makan free..
untung annn...hehehe..
lepas nie buat laaagiii macam nie..
birthday sape2 yang akan datang stanby ehh..
just make some fun for our life..
RIGHT???
chilll k guyyyyssss.....

Tuesday, October 30, 2012

happy birthday to me..hehe

hari ni genap umur ku 19tahun..
huhu..
nasib baek xkena prank..
lau x mandi kicap dan sos la jawab yer..
thanx pada kawan2 yang wish birthday aku..
aku sangat2 hargai...
hope aku akan dapat capai ape yang aku inginkan..
terutama sekali untuk berjaya di dunia dan akhirat..
amin..insyaAllah..

party birthday..

Pada 27/10/2012..
tarikh yg amat bersejarah dan bahagia sangat2
untuk 
NURUL NATASHA AKA TASHA
itu kakak kesayangan saya..
time ue jugak sambut birthday MIRA,EKIN,TASHA & AKU..
gedabommm..meriah giler boleh x..
penat memerah idea nak buat birthday party nie kat mane..
nie semua idea aq dan yana..
bab idea tuk birthday orang pas at aq n yana mesti jadi punya laa..
tak pasal2 malam ue kena berlakon konon yer nak keluar jalan2 dgn bfday girl..
tau2 jer make some surprise tuk TASHA..
Thanx to azhar a.k.a boy tasha n mira yg turut menjayakan lakonan pada malam tu..
the best la korang boleh menang award pelakon tamabahan terbaik..hehe..
just kidding..
thanx gak pada kawan2 yang hadir pada malam tersebut..
Aishah,Fatt,Yan,Ekin,Nina,Black,Ida,Tika chan,Mirul,Yana,Azhar dan Mira
sebab korang la membuatkan malam ue sangat2 meriah..
dan macam bom meletup kot..
sebabnya da lama kumpul ramai2 macam nie..
insayaAllah birthday akan ialah birthday dak kecik ue plak..
pakat2 kumpul idea k geng..


ni la kami..happy birthday tasha..

kerenah kami ketika makan..
hanya kami bertiga..kasha sanusi tidak  dapat hadir...
spontan yer gambar..
huhuhu..comel..



Monday, October 22, 2012

meet my dear...

19/10/2012
tarikh nie la my dear cyra sanggup turun melaka before blik JB..
bahagia yang teramat sangat..
sebabnya..
dah lama sesangat xjumpa dia..
hanya Allah sahaja tahu betapa rindunya aku pada dia..
walaupun aku dan dia hanya dapat spent time sangat singkat,..
perjumpaan nie sangat bermakna bagi aku yang tengah bergelut dengan bermacam masalah yang merunsingkan fikiran aku sendiri..
aku bernasib baik kerana aku mempunyai insan yang memahami aku..
Thanx a lot untuk ayah sebab bagi peluang untuk kami berjumpa..
dan sanggup turun melaka semata2 untuk gembirakan aku..
setiap manusia pasti ada masalah,
tapi..
kita kena ingat Allah nak menguji kita..
setiap masalah tu pasti ada jalan penyelesaiannya..
kita hanya mampu bersabar dan terus berdoa..
Alhamdulillah,aku dapat mengawal masalah aku nie..
terima kasih pada insan yang mengajar aku erti kesabaran dalam diri..
walaupun dia sendiri xtahu dia sedang mengajar aku makna sabar..
aku harap suatu hari nanti Allah akan tunjuk siapakah dia untuk aku,.


Thursday, October 18, 2012

dont be annoying k..

story hari sangat panas n sakit hati..
aq pun xtahu panas macam ner la kan ..
tapi memang panas n menusuk sangat2 la dengan perangai seseorang nie..
tolong la,jangan sangka orang yang senyap nie baik2 jer k..
lagi teruk kot..
aq n member yang giler2 pn xde la nk annoying sangat..
mungkin aq jelez dia rapat dengan someone nie..
tapi aq percaya hati seseorang ue tetap pada yang satu..
it really happen..
diaadacakapyangdiaingatakujer..
happy giler aq..
Ya Allah,aq rasa bersyukur sangat2..
kesedihan n kesakitan membawa kebahagiaan jugak pada aq..
MORAL OF THE STORIES..
jangan nak annoying sangat la dengan orang lain..
orang sekeliling memandang kite k..

Wednesday, October 17, 2012

dugaan dan kebahagiaan pada minggu ini..

dah dua hari tidur kul 5pg n bangun awal..
kalau dah tidur lambat,
mata mengantuk
badan penat
mula lah rasa nak  marah xtentu pasal..
maafkan saya!!
kalau aq ada terkasar bahasa,
termarah ker
nampak sombong jer dgn korang
sepanjang minggu nie..
harap dapat dimaafkan la..
Hari selasa 16/10 ue selesai sudah 1 test
iaitu electric circuit..
Alhamdulillah senang jer soalan yer tp mencabar minda gak..
malam selasa tu pulak bersengkang mata sampai pukul 5 pagi
buat lab report yg xsiap lagi..
mula la timbul ada yang x kena bila buat last2 minutes..
MORAL OF THE STORY
dont make something to do at last minutes..
IT REALLY HARD..
boleh jadi giler aw..
tapi..
dalam masa penat dan stress nie..
ada jugak perkara yang menggembirakan aq..
terima kasih Ya Allah
sebabnya
dalam masa aq dalam kesusahan
ada juga perasaan yg membuatkan aq terus tersenyum..
senyuman dan teguran seseorang ue membuatkan aq rasa tenang..
aq rasa bersyukur sebab diketemukan dengan seseorang yang telah mencuri hati ku untuk teruskan kehidupan...
biarlah dia xtahu apa yang aq rasa,
TAPI ALLAH sentiasa tahu apa yang aq rasa..
mungkin suatu hari nanti doa aq akan termakbul..
INSYAALLAH..
aq sangat kagum dengan dia..
dia seorang yang sangat cool n sentiasa bersabar..
Terima kasih Ya Allah..

Friday, October 12, 2012

Jalan2 di petang hari..

pertama kali dalam hidup
dapat keluar pergi riadah selama sulan lebih duk at UTeM
mula2 ingat nak main wall climbing n kayak
apa boleh buat..
petang nie ramai giler at taman ue..
kiteorg just jalan2 n snap2 gambar jela..
tp dapat kuar sesekali nie best gak an..
lau kuar selalu,bosan gak..
bek macam nie jer..
thanx to kawan fatin sbb sanggup bawa kteorg kuar..
thanx gak pada fatin dpt pujuk kwan dy ue,,
n pujuk najwa n piqa kuar sekali..
kalau x aq n fatin jela yang pergi..
hehehehe...
termenung jauh ue..
buai laju2..hehe
perbeza berat..hahaha
ayu yer pika..
aq je laen possing..
hehehehe...
jalan2..
 

jika aku jatuh cinta..

video

Bismillahirrahmanirrohim…
Ya Allah…jika aku jatuh cinta Ya Allah
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu
Agar bertambah kekuatan untuk mencintaiMu
Ya Muhaimin..
Jika aku jatuh hati,izinkanlah aku jatuh hati pada seseorang yang hatinya tertaut padaMu
Agar aku tidak terjatuh dalam jurang cinta maksiat
Ya Rabbana..
Jika aku jatuh hati
Jagalah hatiku padanya agar aku tidak berpaling dari hatiMu
Ya Rabbul I’zzati..
Jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu
Ya Allah…
Jika aku merindui cinta, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di 1/3  malam terakhir Ramadhan..
Ya Allah..
Jika aku jayuh hati pada kekasihmu,jangan biarkan aku terjatuh dalam gejala yang menyeru maksiat padaMu..
Ya Allah..
Jika engkau menghalalkan aku merindui kekasihMu,
Jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta
Hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu Ya Allah..
Amin..

Monday, October 1, 2012

kalkulus!!


Siapa pencipta kalkulus..
Betul ker kalkulus nie susah??
Ramai juga yang merungut mengatakan kalkulus nie susah..
Termasuklah saya..
Kalkulus atau lebih dikenali sebagai matemati tambahn merupakan cabang ilmu yang mengkaji tentang perubahan,persamaan,geometrid an algebra dalam matematik.
Sir Isaac newton dan Gottfried Wilhelm Leibniz telah menciptanya pada kurun ke-17 dan member sumbangan cukup besar.aplikasinya sangat luas di mana digunakan dalam bidang teknikal,ekonomi dan juga sains.ilmu kalkulus boleh dibahagikan kepada dua iaitu perbezaan dan pengamiran.menerusi teori-teori yang dipelajari dalam kajian tersebut,seseorang itu dapat melengkapkan diri mereka dengan ilmu matematik di peringkat tinggi.

sesi fotografi..

mula2 ingat just nak snap foto saje2 jer..
rupe2 yer yg formal tuk kelas..
nasib baek da prepare awal2..
Ada yg merungut lambat sgt la..
mengantuk la..
lapar la..
macam2 kerenah ada..
bile orang yg handle kteorg suruh test blezzer..
masing2 segar n suka2 sampai xnk berenggan dgn camera.
kelekar2..
that's our journey at utem..
best sesangat.


ini saya..~~wink~~
ini najwa..comey an..
ini piqa..suka yer dy..
ini fatin
i,m with lovely frend
muka dyorg sama an..
ini la kami,sentiasa bersama..kecoh2..

Sunday, September 23, 2012

sweets...i want!!so excited and hyperactive


there is a popular belief that kids become hyperactive at birthday parties,halloween, and other celebrations where a lots of
cookies

cakes

ice cream
are served.
for years medical research still cannot prove that such a thing happen.
have a one study compared a group of normal kids to other groups whose parents believed their child were prone to sugar-high.
Each group group of kids were kept on a different diet for several weeks.
One of diets was high in sugar,one was low in sugar, and one contained artificial sweeteners like saccharin.
After nine weeks,the study showed that the different diets had almost no effect on behavior.
when child see  the sweet,they feel so excited and more hyperactive.
sweet can make child feel very happy and enjoy..
Not only kids but adults also feel like that too..

life must have integrity value


info:bagaimana taufan berlaku??


taufan merupakan kejadian ribut yang berlaku pada situasi di mana haba daripada udara panas akan naik dan wap di dalamnya pula menjadi meluap.
kebiasaannya,taufan akan berlaku pada putaran melawan arah jam di Hemisfera utara manakala mengikut arah jam di Hemisfera selatan.
Kejadian taufan boleh diklasfikasikan mengikut kelajuan angin kencang  melebihi 120 kilometer sejam dan boleh dikesan melalui imej yang boleh dirakamkan daripada teknologi satelit.
antara kesan buruk taufan ialah seperti hujan lebat,angin kencang yang sangat dasyat,ombak besar, dan menjejaskan perkapalan.Ia juga boleh merosakkan harta benda selain banjir besar yang akan mengorbankan banyak nyawa.
kawasan utama yang menjadi tempat pembentukkan taufan adalah di Lautan Atlantik,Timur Lautan Pasifik,Tenggara Lautan pasifik,Utara Lautan Hindi,Timur laut Lautan Hindi,Tenggara Lautan Hindi dan Tengah Lautan Pasifik.

kejuruteraan elektronik


Kejuruteraan elektronik  adalah salah satu cabang yang popular yang tidak kurang penting dalam member sumbangan bermakna untuk dunia.Melihat pada sejarah kejuruteraan elektronik,teknologinya mula diaplikasikan pada lewat ke-19 selepas telegraf elektrik dan bekalan elektrik dikomesialkan.kejuruteraan elektronik memang berkait rapat dengankejurutraan elektrik.Antara sektor yang banyak mengaplikasikan ilmu kejuruteraan elektronik seperti pembangunan telekomunikasi,pengurusan operasi pusat pejanaan elektrik dan system komunikasi satelit.
Untuk menguasai bidang kejuruteraan elektronik,kita perlu mahir dalam bidang ilmu fizik dan matematik.Pendidikan kejuruteraan elektronik biasanya merangkumi pengenalan kepada beberapa pengetahuan seperti matematik asas,asas kalkulus kejuruteraan,analisis litar,fizik elektronik,system digital,prinsip elektrik dan elektronik dan computer programming.Kita juga akan diajar tentang cara berfikir secara lebih kreatif dalam menyelesaikan masalah.Cara itu secara tidak langsung dapat menarik minat seseorang itu untuk terus meningkatkan ilmu dan kemahiran dalam bidang berkenaan.Daripada segi peluang kerjaya,kita berpeluang bertugas di syarikat-syarikat penyelidikan dan pembangunan,syarikat peneraju teknologi serta menjadi tenaga pengajar di institusi pengajian tggi selepas menamatkan pengajian.
Saya sedang menajui bidang ini..seronok belajar sesuatu yang baru..make sure your Physic and mathematic is always in your mind and power..try something new in your life..it is really meaningful.
Thanx Allah for show me the true in this course..now I know it,it really fun and enjoy learning this course but have a little bit hard..not all thing that we learn is always easy,sometime it hard and sometime it so easy..i will keep my study hard and smart until final years..

Wednesday, September 19, 2012

ragam ketika orentasi.

orentasi kli sgt relax 
TAPI 
memenatkan...
hahaha..
macam ner ue??
biasa yer orentasi byk aktiviti lasak..
program kli nie byk duduk n dgr ceramah..
tu yg memenatkan..
masing2 mesti de yg terlelap..
macam2 ragam kami berempat terlelap..
sgt kelakar..
TAPI
pape pun orentasi kli nie dpt mengeratkan antara 1 sama laen..
fasi2 semua yer sgt baek..
ragam tdo kami
bergambar bersama kakak fasi

Saturday, September 15, 2012

uni life is begin

 bermula la kehidupan aq sebagai seorg
MAHASISWI
di 
UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA(UTeM)
Aq merupakan sala seorg yg mewakili SDARY di situ..
Ramai gak kenalan KMJ yg aq jumpe..
Aq mengambil kos Wayarles komunikasi
di Fakulti kejuruteraan elektronik dan kejuruteraan komputer(FKEKK)
mencube ssuatu yg lain dari yg lain..
hope akan berjaya dan mendapat segulung ijazah buat diriku ini..
after this,susah la sikit nk update blog..
semakin hari semakin buzy..

my bestisss..