Thursday, March 14, 2013

herbalife....ehh

aku mula berjaga dengan berat badan aku..
aku juga mula perasan badan aku macam bengkak2 sana sini..
mula laa aku risau..
sebab takot gemuk..
perempuan mana tak nak kurus dan nampak cantik..
aku cube conrol makan tapi susah..
mesti nafsu nak makan tuh ada jaa..
aku ada terbaca entry mira (my course mate) pasal herbalife ..
ehh tertanya-tanya pulekk boleh kurus ker..
mira telah membuktikan dirinya telah berjaya dengan menggunakan herbalife tuh..
macam nak cube jaa..
mana laa tahu berkesan..
ok,aku pun terus inbox mira tanya pasal herbalife nie..
mira pun cerita serba serbi yang aku nak tahu sangat tuh..
then mira mintak maklumat diri pasal kesihatan dan permakanan aku setiap hari macam mane..
dah macam doktor dalam internet pulekk..
daripada situ baru aku tahu betapa pentingnya jaga badan dan control pemakanan kita nie..
makan terlebih pun bahaya gak..
makan terkurang pun bahaya..
so berpada-pada laa dalam permakanan..
after selesai analisis kesihatan..
mula bincan-bincang dengan mira pasal harga herbalife shake n tea mix..
dua barang nie jaa aku amek..
nanti lari bajet pulekk kang,payah aku nanti..
alhamdulillah hasil yer mula berkesan sikit demi sedikit..
ada improvement laa kata orang kan..
after this tak payah laa nak control makan sampai tak makan 1 hari..
setiap pagi dan sebelum maghrib aku kena pastikan aku kena amek shake..
kenyang jaa minum shake tuh,,heee..
makan sekali jaa,tengahari dengan sayur yang lebih banyak daripada nasi dan lauk..
siapa yang tak makan sayur tuh memang payah laa sikit..
heeee..
semoga aku berjaya dalam penggunaan herbalife nih..
begin the life with HERBALIFE..

tuuu diaaa..!!



2 comments:

  1. good girl my coachee ^_^ dont give up tau. anything just share je, okay? :)

    ReplyDelete